Masszázs

1 óra 5000,- Ft magában foglalja az egész test átmasszírozását

½ óra 3500,- Ft valamely problémás testrész, testtájék masszírozása, letapadások, csomók oldása, feszültségmentesítése


Kerékpárkölcsönzés

Hogy könnyebben célba érjen…kirándulásokhoz,

bevásárláshoz, helyi közlekedésre béreljen kerékpárt!

20160404szolg_kerekparkolcsonzes1

Kerékpárkölcsönzés (óra/db)

1 órára 900,- Ft

2 órára 1200,- Ft

3 órára 1400,- Ft

4 órára 1600,- Ft

5 órára 1800,- Ft

1 napra 2000,- Ft

gyermektandem 500,- Ft/alkalom

Gyermekülést, láthatósági mellényt, lakatot korlátozott számban tudunk biztosítani.


Babahordozás

Amikor kisgyermek érkezik a családba, sokminden megváltozik. A nőnek anyává kell lennie, a férfinek apává, és van még ott egy kicsi valaki, akinek vannak elképzelései a saját igényeiről. A babák azért igénylik olyannyira az anya, vagy más bizalmas gondozó állandó jelenlétét, mert maga a születés nem készíti fel őket, hogy az édesanya testétől hirtelen megváljanak, hogy innentől kezdve egyedül legyenek, félelmeiket egyedül kezeljék, és akkor egyenek, aludjanak, amikor az óra mutatója odaér, ahová…  A nőnek mégis el kell látnia a napi feladatait. Ha ez sikerül, az anya kiegyensúlyozott lesz. És ha anya boldog, akkor a család is az!

20160404szolg_hordozokendotanf1Ehhez mutatok az édesanyáknak megoldást kiegészítve sok-sok információval szoptatásról, alvási szokásokról, lélektanról, biztonságról, anatómiáról, ortopédiáról.

Elől hordozás: kb. 1,5 óra 3500,- Ft/család

Háton és csípőn hordozás: kb. 1,5 óra 3500,- Ft/család

Várandós tanfolyam (pocakkötések+elől hordozás): kb. 2,5 óra 5000,- Ft/család

Kendővásárlásról, kölcsönzésről érdeklődjön!


Lovaskocsikázás

Kisebb-nagyobb utakat lehet vele bejárni a település környezetében, el lehet látogatni vele a Lázbérci víztározóhoz vagy az  Upponyi szoroshoz.

Indulás Dédestapolcsányból, az Erdőszéle Vendégháztól történik.
Élje át a korabeli közlekedési eszköz nyújtotta élményeket, amely által még közelebb kerülhet a Vendégházunkat körül vevő természeti értékekhez. Feledhetetlen élményeket nyújtó program az egész családnak.

Az útvonalat és annak díját külső szolgáltatónkkal, Vas Attilával tudják leegyeztetni: 0630/5482067.


Nordic Walking

20160404szolg_Nordictanfolyam2A Nordic Walking síléc nélkül végzett sífutás, amit az északi sífutók nyári edzésként fejlesztettek ki. Hatékonysága abban rejlik, hogy a helyesen végzett mozgásforma által az izmok – és ezáltal a szív, tüdő, ízületek – kevésbé terhelődnek meg. Mindeközben a vázizmok mintegy 95%-át átmozgatja, tehát alakformálásra sem utolsó. Több gyógyintézményben szívműtétek utáni rehabilitációban használják, mivel olyannyira megkönnyíti a mozgást.

A botok használata, a mozgás ritmusának kialakítása, egyes testrészeink mozgásának összerendezése komoly belső figyelmet igényel, ami a tudatosságot fejleszti.

Ehhez a sporthoz semmi másra nincs szükség, csak egy pár jó botra és kényelmes túraöltözetre.

 

Nordic Walking tanfolyam

időtartama: kb. 2 óra + egy kisebb edző kör megtétele

díja: 4500,- Ft/fő


Lovastúrák

Lovastúrák a Bükk-hegységben

A Nyihaha Lovastanya az Észak-Bükk lábánál elhelyezkedő festői szépségű kis faluban, Dédestapolcsányban található. A lovastúrák innen indulnak, és csillagtúraszerűen lehetőség van a vadregényes Bükk hegységben felkeresni lóháton a környező falvakat, amelyek szintén bővelkednek csodálatos természeti és történeti értékekben. Kirándulásaink során ellátogatunk Nekézsenybe, Upponyba, Tardonára, Mályinkára és Bánhorvátira. A hely adottságaiból következik, hogy az év bármely szakaszában igen jó talajadottságokkal rendelkezünk. Ez azt jelenti, hogy még a napokig esőáztatta környék is kellemesen lovagolható, de természetesen a téli fagyok sem gördítenek akadályt a lovaglás útjába. Ez a szinte egyedülálló természeti adottság párosul a gyönyörű tájjal és a korlátlan lovaglási lehetőséggel, ami a tereplovaglás szerelmeseinek meghatározó élményt nyújt.
Túráinkon kezdő és haladó lovasok is részt vehetnek, ajánlatunk vonatkozik családokra és baráti társaságokra is. Lovardánkban szakképzett lovasoktatók és túravezetők, valamint nagyon nyugodt és jól kiképzett lovak várják kedves vendégeinket.
Vendégeinket a Dédestapolcsányban található Dédesvár Apartmanban, illetve Erdőszéle Vendégházban szállásoljuk el.
További részletek a  Nyihaha Lovastanya oldalán!

Lélekgyógyászat

Testünk megmutatja, milyen állapotban van a lelkünk. Ha a lélekben nincs rend, a testben elváltozások, betegségek jelennek meg. Ezek részben kezelhetők a test felől közelítve, de a legtöbbnek előbb a hátterét kell feloldani a lélekben, hogy a test gyógyulhasson.

Minden betegség kialakulását lelki történések - nehezen megélt élethelyzetek, problémás kapcsolatok, a személyiség megterhelődése - előzi meg. Ha ezek megszűnnek, a test ismét képessé válik az egészséges és kitartó működésre.